Bönen – Verktyget för ett bättre liv

Många där ute i den vida världen ber varje dag. Ibland ber de flera gånger under en dag. Att be kan vara riktigt skönt och givande, speciellt när livet inte riktigt går som planerat. Här är några bra skäl till varför alla borde testa att be någon gång då och då.

Kan hjälpa dig hitta inre styrka

Att be kan hjälpa dig hitta din inre styrka. Om du någon gång känner att livet känns ganska hopplöst och du bara vill ge upp, gör inte det. Prova att be en bön. Be för allt du är tacksam för. Det kan hjälpa dig att inse att livet kanske inte är så negativt och trist ändå. När man ber för de saker man är tacksam för blir det alltså lättare att se de positiva sakerna i livet. När man tänker på allt det positiva lägger man mycket mindre tid och energi på de negativa sakerna och känslorna. Det kan ge dig mer energi som gör det möjligt för dig att hitta mer styrka.

Hjälper dig att slappna av 

Om du är stressad, känner en stark oro eller bara har svårt att somna kan det vara värt att be en bön. Att be en bön stillar dina tankar och hjälper dig att finna ett inre lugn. Släpp all stress och oro ett tag. Släpp alla tankar som fyller ditt huvud. Be för alla du älskar. Gå igenom dem en efter en och be för deras välmående. Tillslut har du glömt det som stressade dig eller oroade dig. Bönen är verkligen ett fantastiskt verktyg för den som ofta känner sig stressad eller mentalt påfrestad. Unna dig själv en lugnande stund då och då med hjälp av en enkel bön.

kyst

Ger dig hopp

Ibland kan det vara bra att ge sig själv lite extra hopp och positiv energi. Även detta är något som en bön kan hjälpa dig med. Be en bön om du vet att du har ett svårt skolprov framför dig. Be en bön för att du får det där drömjobbet du precis sökte. Be en bön för att du ska klara av det där maratonet du har tränat så hårt inför. Att be en bön kan verkligen ge vem som helst lite extra hopp. Det kan vara det där lilla ljuset som får dig att nå ditt mål i slutändan.

 

Att be en bön för att ge sig själv lite mer hopp kostar ingenting. Därför har du aldrig något att förlora på det. Det är en annan riktigt bra sak med just böner. Du kan bara vinna på det. Oavsett om du sitter i en svår situation eller om du bara vill få lite mer hopp i ditt liv borde du prova att be mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.