Dieter: så kan du lyckas 

Försöker du gå ner i vikt inför sommaren? Har du svårt att hålla dig till din diet? Oroa dig inte, du är inte ensam. Många människor tycker att det är svårt att hålla sig till sin diet.  

Men det finns två saker som är viktigare än andra att tänka på. För att lyckas med sin diet så gäller det att man skyndar långsamt, samt ger sig själv tillåtelse att fuska med jämna mellanrum. 

Sätt realistiska mål 

Det kan vara svårt att hålla sig till en diet, särskilt om du är van vid att äta ohälsosam mat. Det finns dock några saker du kan göra för att göra det lättare. Försök först och främst att hitta en diet som passar din livsstil och smak. Det är ingen idé att följa en diet som du hatar, eftersom det bara slutar med att du fuskar eller ger upp helt och hållet. För det andra, se till att du har realistiska förväntningar. Det är inte realistiskt att förvänta sig att gå ner 10 kilo på en vecka, så att sätta upp mer uppnåeliga mål hjälper dig att hålla dig på rätt spår.  

Se till att unna dig ibland  

När det gäller bantning finns det många olika strategier som man kan använda. En del människor svär på snabbdieter, medan andra väljer ett mer gradvis tillvägagångssätt. En gemensam nämnare för alla framgångsrika dieter är dock att de ibland har en fuskdag. En fuskdag är en dag då du tillåter dig själv att njuta av dina favoritmaträtter, även om de inte är särskilt hälsosamma. Även om det kan verka kontraintuitivt är fuskdagar faktiskt en viktig del av alla dieter. Här är skälet till det: För det första hjälper fuskdagar till att hålla dig motiverad. Det kan vara lätt att förlora dina mål ur sikte när du berövar dig själv din favoritmat. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.