Vill du känna dig närmare Gud? Här är tips för dig

Med stressiga liv och vänner och kollegor som inte är troende är det lätt att Gud ibland känns långt bort. Men han vill vara nära dig–du behöver bara ta dig tid att spendera tid med honom! Här är 5 tips för dig som vill känna dig närmare Gud.

Skriv ned vad du är tacksam för

Ett av de bästa och snabbaste sätten du kan känna dig närmare Gud är att faktiskt komma ihåg vad han har gjort för dig. Tänk på allt du har, alla situationer som Gud hjälpt dig igenom och all glädje som väntar dig–ta tid att verkligen tacka Gud för allt gott i ditt liv.

Be för aktuella händelser

Ett bra sätt att få Gud att kännas närmare dig och mindre som en forntida historia är att be för det som händer i dagsläget. Du kan självklart be för det du själv kämpar med, men du kan göra mer än så. Ett tips är att kolla in de senaste nyheterna på en sida som Dagens.se och sedan be för de situationerna som du känner mycket för.

Diskutera och studera Guds ord

Läs inte bara bibeln. Tänk på vad som faktiskt står. Det finns inget fel i att understryka och markera de ord som talar till dig. Läs inte bara bibeln, studera den! Är det något du inte förstår kan du ta upp det med en vän eller pastor. Gör det till en vana att inte bara lyssna på Guds ord utan att också ta dig tid att faktiskt förstå vad han säger.

Spendera tid med Gud ensam

Bönegrupper är utan tvekan fantastiska, men det är viktigt att vi tar en stund med Gud ensam då och då. När man är helt ensam med Gud finns inga distraktioner, så det blir lättare att få kontakt på en djupare nivå och känna av Hans närvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.