Kyrkan – Ett ljus i mörkret

I de mörkaste tiderna i livet kan det vara skönt med någon som lyssnar. Det kan vara skönt att hitta ett nytt ljus i mörkret. Kyrkan och din tro kan vara just det ljus som du letar efter. Om du har det svårt finns det alltid hjälp att få. Du behöver aldrig ta dig igenom något helt ensam. Här är några exempel på hur kyrkan och din egen tro kan hjälpa dig att ta dig igenom mörka och svåra tider i livet.

Någon att prata med

I kyrkan och i din församling finns det alltid någon som är villig att lyssna på dina tankar och känslor. Om du behöver någon att prata med ska du därför aldrig tveka över ett besök i din kyrka. Om du inte kan ta dig till en kyrka kan du alltid få besök av en präst eller en diakon. Det kan vara riktigt skönt, speciellt om du sörjer någon som precis har gått bort. Du kan även ringa till en präst, en diakon eller någon annan i din församling om du känner för att prata en stund. Det är viktigt att stå tillsammans i svåra tider.

tro

Låt tron guida dig

Ibland kan det vara bra att bara låta sin tro guida en genom livets prövningar. Be för att du ska klara dig igenom den svåra tiden. Be för styrka och mod. Vissa saker i livet kan vi såklart inte påverka, men att tro kan ge dig den extra kraft som du behöver för att klara av de tuffaste av situationer. Du vet att Gud lyssnar på dig. Det kan vara nog för att du ska kunna känna dig tryggare i mörkret. Du är inte ensam. Det finns alltid någon som lyssnar på dina böner.

Aktiviteter kan hjälpa dig 

I sorg och oro är det bra att distrahera sig själv lite. Att ständigt gå och tänka negativa tankar är inte bra. Låt inte dessa tankar ta över hela ditt liv. Var med och ta del av kyrkans många olika aktiviteter istället. Du kan till exempel gå med i en kör och sjunga tillsammans med många andra likasinnade människor. Du hjälper inte bara dig själv. Du hjälper säkert många andra också, bara genom att delta.

 

Du kan även delta i andra former av aktiviteter, som till exempel fikastunder eller andra träffar. Våga umgås med andra. Det är viktigt att kunna känna tillhörighet. Det gör livet mycket lättare att leva. Var inte rädd för att delta i din församlings aktiviteter. De finns där för att människor som du ska få det bättre i livet. De finns där för att värma dig i kylan. De finns där för att ge dig ett ljus i de mörka dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.