Kyrkan på nätet

Det är inte alltid man har möjligheten att gå till kyrkan och sin lokala församling. Därför kan det vara bra att veta att det faktiskt finns andra möjligheter om man ändå vill kunna be eller delta i olika aktiviteter. Tack vare internet och olika hemsidor kan du vara med och ta del av bland annat gudstjänster och evenemang från din dator, telefon eller surfplatta. Gud och kyrkan finns alltså alltid tillgänglig för dig, även om du inte kan delta fysiskt. Här är några exempel på hur du kan delta i kyrkliga aktiviteter på nätet.

Evenemang och gudstjänster

Att kunna delta i onlinegudstjänster och andra typer av online-evenemang är verkligen en fantastisk möjlighet för många av oss. Det är ju som sagt inte alltid möjligt för alla att ta sig till sin lokala kyrka. Om man har en skada eller en sjukdom kan man bli tvungen att stanna där man är under en längre period. Då kan man använda sig av olika tjänster online istället. Man behöver alltså inte missa allt som händer i kyrkan bara för att man inte kan ta sig dit i person.

Allt fler kyrkor väljer att sända sina gudstjänster och evenemang live på nätet så att fler ska kunna vara med och delta. Du kan hitta kalendrar och appar genom att klicka in på Svenska Kyrkans hemsida. Där kan du se om din lokala kyrka sänder sina evenemang live.

ber

Be eller tänd ljus 

Något annat man kan göra på nätet är att lägga upp sina böner eller tända ett virtuellt ljus. Det finns sidor där du kan skriva en bön för att sedan lägga upp den så att andra kan se den. Det kan vara skönt att lägga upp sin bön och se den bland så många andra fina böner. Det kan få vem som helst att må mycket bättre.

Att tända ett virtuellt ljus fungerar lite på samma sätt. Andra kan se ditt ljus lysa upp i mörkret. Om man vill kan man även lägga till en test till sitt virtuella ljus. Det kan vara en liten bön eller bara en hälsning till någon man tycker om eller saknar.

Sociala medier

Om man använder sig mycket av sociala medier kan man även där följa kyrkan för att hålla sig uppdaterad. Du kan till exempel följa din lokala kyrka för att se vad som händer där. Du kan även följa andra kyrkor runt om i landet för att se hur de skiljer sig eller vad de har gemensamt.

Oavsett hur din tro ser ut kan du alltid använda sociala medier som ett verktyg. Det kan hjälpa riktigt mycket, speciellt om man inte alltid kan vara med och delta i kyrkans aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.