Skapa ett mer andligt hem

Ibland har man bara inte möjligheten att ta sig till kyrkan för att be eller för att umgås med andra i församlingen. Ibland kan man tvingas stanna hemma. Om du inte kan ta dig till Guds hus av en eller annan orsak, kan du alltid göra ditt hem mer andligt istället. Här får du veta hur du kan göra ditt hem lite mer andligt.  

 Visa kärlek till din tro

Visa din kärlek till din tro

Det första du kan göra för att skapa ett mer andligt hem är att dekorera det med saker som betyder något för dig och din tro. Det heliga korset är en av de allra viktigaste symbolerna som finns. Häng upp kors lite varstans i ditt hem för att skapa en känsla av närhet till Gud. Många troende älskar att dekorera sina hem med änglar av alla dess slag. Man kan hitta vackra ängladekorationer i stort sett vart som helst.

Du kan visa kärlek till din tro på fler sätt än med dekorationer. Du kan hänga upp foton från dina besök i kyrkan eller från aktiviteter med andra som du känner genom din tro. Bilder och foton är ett av de bästa sätten att bevara kära minnen på. Glada minnen kan hjälpa oss igenom livet. De får oss att må bättre i själen. 

Förvara bibeln på en bra plats 

Bibeln förtjänar självklart sin egen plats i hemmet. Den behöver en speciell plats. En plats som betyder något för dig och din tro. Den vanligaste platsen många förvarar sin bibel på är i sitt sängbord. Det är vanligt att be vid sin säng, så att förvara sin bibel nära sängen i sitt sängbord kan vara smart. Du måste inte förvara din bibel i ett sängbord. Du skulle även kunna förvara det i ett vackert skåp eller i en fin byrålåda. Välj en plats i ditt hem som betyder något för dig. Det är även viktigt att välja en lättillgänglig plats så att du alltid kan komma åt din bibel när du behöver den. När du vet att din bibel ligger på en bra plats, kan du känna dig lugnare och mer harmonisk.

Ge bibeln sin egna plats

Få in mer ljus i hemmet

Ljus kan hjälpa dig att känna dig mer hoppfull. Det kan även få dig att känna dig närmare Gud. Om ditt hem är riktigt mörkt kan det vara bra att göra om lite. Om du har mörka väggar kan du byta ut dina tapeter eller måla om till något ljusare. Något som fyller dig av hopp och som gör dig gladare. Släpp in så mycket ljus du kan igenom dina fönster. Använd inte mörka gardiner som stänger ljuset ute. Låt ljuset få lysa in ordentligt. Det kommer du att må mycket bättre av.

Om du inte kan få in så mycket ljus genom dina fönster kan du istället skaffa bättre belysning. Du ska inte behöva sitta i mörker. Gör dig själv en tjänst och skaffa bra lampor som kan lysa upp ditt hem ordentligt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.