Kombinera din tro med träning

Tro och träning är två saker som är enormt viktiga för många av oss. Men har du någon gång funderat på att kombinera de två med varandra? De flesta mår mycket bättre av att få utöva både tro och träning. Tillsammans kan de göra underverk för vår hälsa, både fysiskt och psykiskt. Här är några anledningar till varför alla borde prova att kombinera sin tro med sin träning.

Avstressande effekt

Har du någon gång stannat upp och känt efter hur du egentligen känner dig när du sitter i kyrkan eller när du är ute och tränar? De allra flesta skulle nog säga att de känner sig riktigt avslappnade och lugna. Det är egentligen inget konstigt med det. Både tro och träning får dig att tänka på andra saker än den stressiga vardagen. Om du kombinerar båda kan du känna dig ännu mer avslappnad och stressfri. Du kan till exempel utföra yogaövningar medan du ber en bön för någon du tycker om. Låt Gud vara med dig i tankarna när du är ute och springer eller går. Du kan kombinera din tro och träning på många olika sätt. Våga vara lite kreativ. Du kan säkert komma på ditt egna sätt att kombinera dessa två saker på.

Kom närmare gud med löpning och promenader

Som tidigare nämnt så kan du använda dina promenader eller löprundor som ett sätt att komma närmare Gud på. Det är ofta lättare att komma närmare Gud och sin egen tro när man är ute och rör på sig i naturen. När man sitter hemma är det lätt att man blir distraherad av annat, som till exempel det stora diskberget eller den enorma tvätthögen. Gå ut och rör på dig, så ska du se att det faktiskt fungerar. Ta på dig dina FUSION tights eller några andra sköna träningsplagg och ge dig ut på en härlig tur.

mediterande-kvinna

En bra anledning till att umgås

Du behöver inte alltid gå eller springa ensam. Det kan faktiskt vara riktigt kul att dela denna andliga upplevelse med andra. Ta med dig någon ur familjen, en god vän eller bara bjud med någon från din församling. Tillsammans kan ni komma närmare Gud, samtidigt som ni får lite motion. Det är riktigt bra för hälsan på flera sätt. Ni kommer må bättre både i kroppen och i själen. Var inte rädd för att ta med dig någon ut på en andlig promenad eller löprunda. Det finns alltid någon som gärna hakar på.

Detta kan du göra hemma

Om vädret är dåligt kan du alltid kombinera träning med tro i ditt eget hem istället. Du kan till exempel tacka Gud för alla fina saker i ditt liv medan du springer på ditt löpband eller när du tränar med dina vikter. Du kan be en bön medan du utför olika balansövningar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.