Bettskena – det effektiva verktyget som motverkar tandgnissling

Lider du av tandgnissling? Har du ofta problem med spänningar i käken och huvudvärk som ett resultat av tandgnissling? Då kan en bettskena bli den optimala lösningen som inte behöver kosta skjortan. Med en skena som anpassar sig efter ens tänder kan man äntligen få en god natts sömn alla dagar i veckan.

Fördelarna med en bettskena

En bettskena placeras över ens tänder och bärs under natten för att se till så att man omöjligt kan gnissla tänderna. För att se till så att skenan skräddarsydds utefter ens egna tänder låter man den ligga en mycket kort stund i kokande vatten innan man sätter den på plats i munnen. Inte nog med att tandgnissling i längden kan nöta ut tänderna, utan det kan dessutom leda till spänningar i både nacke och käke samt huvudvärk. Just därför är det av yttersta vikt att man lägger vantarna på en högkvalitativ bettskena så snart som möjligt för att undvika ytterligare problem.

Hur dyr är en bettskena?

Svaret på frågan kring kostnad beror på vilken bettskena man väljer samt vilket företag man beställer bettskenan från. Det är ingen hemlighet att de flesta tandläkare hänvisar till just bettskenor om man dyker upp med tandgnisslingsbesvär, men det som man kanske inte vet är att det inte behöver bli så dyrt som man tror. En skräddarsydd bettskena som tandläkaren rekommenderar kan komma att kosta så mycket som 5 000 kronor och då krävs även ytterligare konsultationer som i slutändan både kostar tid och pengar.

Om man istället tar beslutet att beställa en bettskena online har man möjligheten att få liknande kvalitet till ett mycket billigare pris. Ha i åtanke att det är gynnsamt att vända sig till en typ av bettskena som både är fri från lukt och smak för att garantera bästa möjliga upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.